Website Tutorial

Чому починається булінг?

7
5
2

Твої права – твій надійний захист. Такими словами Ілона Куль, начальник відділу «Рівненського бюро правової допомоги Рівного місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги», 26 вересня 2018 року розпочала годину спілкування на тему «Чому починається булінг?» для учнів  5-Д та 5-Г класів Рівненської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13.
      Пані Ілона розповіла, що випадки насильства серед дітей та підлітків завжди були частиною, однак зараз вони стають дедалі помітнішими сьогодні в Україні жертвами булінгу стають 8 з 10 дітей. Початок цьому дає такий собі рекет щодо молодших дітей, коли підлітки відбирають у них мобільні телефони. Серед дітей 11-15 років поширені плітки, принизливі жарти та бойкот.

Ілона Василівна нагадала, що учні мають право на повагу до своєї честі та гідності, право на захист, на спілкування та право на повагу до приватного життя.

Так, начальник відділу центру з надання безоплатної правової допомоги провела цікаву бесіду та навела ряд важливих прикладів із життя, як уберегтися і захистити себе у нестандартній ситуації. Серед учнів були такі, які, власне, знають, як себе поводити в такій ситуації.

Під час години спілкування Ілона Куль зауважила, якщо вас образили на вулиці чи в школі, не боятися звернутися за допомогою до дорослих. Спеціаліст наголосила, що всі громадяни мають право безоплатно отримати усі види правових послуг. А на завершення пані Ілона залишила учням пам’ятки про права та обов’язки дитини. Правовий лікбест триватиме.

Росінська Г.П.,

кл. керівник 5-Д класу
ЗОШ №13 м. Рівного

3 1