Website Tutorial

Цікава зустріч із юристами

1
2
3
4

Правники системи безоплатної правової допомоги Рівненщини провели «День відкритих дверей» для учнів Рівненської ЗОШ №13.
     У день професійного свята – День юриста, в Регіональному обласному та Рівненському місцевому центрах з надання БВПД відбувся «День відкритих дверей» - на екскурсію завітали учні 5-Д та 6-Г класів ЗОШ № 13   м. Рівного. 
         Правники системи безоплатної правової допомоги ознайомили учнів з роботою системи безоплатної правової допомоги в Україні, зокрема з роботою центрів, а також правовою інформацією на стендах, плакатами та буклетами, розміщеними у приміщенні.
       Під час відвідин місцевого центру учні побачили та змогли самі попрактикувати, як відбувається прийом громадян. Упродовж екскурсії школярі ознайомилися із функціями кожного структурного підрозділу центру. Присутнім розповіли, хто може скористатися послугами центру для реалізації свого права на безоплатну правову допомогу.
       Для прикладу та засвоєння інформації школярі змогли звернутися в ролі клієнта, а також відчути себе правником, надаючи консультацію з приводу такого звернення. Діти із задоволенням ставили питання, після чого «написали заяву» на вторинну правову допомогу.
     Проведена згодом правова вікторина показала високу активність та зацікавленість дітей у юридичній професії. Та найбільше захоплення у школярів викликало живе спілкування з адвокатом Тетяною Бідюк, котра розповіла дітлахам про їхні права й про те, як правильно їх відстояти. Адвокат також наголосила, що і у дітей є не лише права, а й обов’язки, при невиконанні яких настає відповідальність. 
   На завершення заходу найбільш активних учасників відзначено почесними грамотами та солодкими призами. Учні отримали на пам'ять продукцію із символікою БПД.

Росінська Г.П.,

кл. керівник 5-Д класу
ЗОШ №13 м. Рівного

5 6
7 8
9 10